länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

torsdag 25 april 2013

Så var det det här......

.... med misstag.....
Jag kan bli så trött på mig själv när jag inser att jag gjort det igen... målat fel.
Här, ett klassiskt Linda-fort-&-fel- exempel:

Eftersom nästan hela motivet var målat innan jag gav mig på håret (min akilleshäl) blir jag så trött när jag målar slöjan som hår. Jag hade ju tänkt att jag skulle ha en blond brud men fick ändra taktik. Istället målade jag en brunett och färdigställde hela motivet förutom slöjan.Istället målade jag slöjan som jag tänkt på en annan "stämpling".


Sedan klippte jag ut bara slöjan från det motivet....


...... och limmade det över mitt misstag.
Sådär ja! Det var bättre!
Den här tekniken är användbar utan att man har gjort misstag, det kallas paper piecing, att man sätter ihop delar av samma motiv men kanske ibland med olika papper för att på så sätt skapa mönstrade kläder el. dyl.
Och så här blev min bröllopstag:


Jag har blivit inspirerad av en person till den här tagen. Det är en kvinna som går sin egen väg med stadiga steg och vågar vara sig själv. OM hon gifter sig kommer hon få den här tagen av mig tillsammans med en stor och ståtlig solros.
Det syns inte på kortet men på spetsen har jag vitt glitter som bara gnistar till ibland, ger lite lyx åt det hela.
Den stora embossade bokstaven är från ett gammalt foamalfabet jag köpt på ett loppis.
De små stickers-bokstäverna är privata men andra stickers finns här.

Material från Moas Pyssel:
 (liknande som jag använt)


Hoppas ni inte fryser sönder i denna svåra vår... Jag tröstar mig med : dåligt väder = scrapväder....och att det är bara några veckor kvar till  första  scrapträffen i  Mantorp där Moa Pyssel kommer vara butik, ni kommer väl? Lotta har redan börjat planera för ruggigt bra erbjudanden och sponsring!

Kram Linda  =-)

6 kommentarer:

Lotta sa...

Så jättefin tag!! Hoppas du får ge bort den! kram Lotta

Rozzan sa...

Jättefin tag och väldigt finurligt att klippa ut det som blev fel! Tack för bra tips. :) jag ska gå på scrapträffen är min tanke, jättekul att det är nästa hemmave:) kram

cissi sa...

Om jag får nån att skjutsa mig kanske jag kan komma.

Papermum`s sa...

Du är hjärtligt välkommen Cicci!!!
Anmäl gärna på fb.
Rozzan, vad roligt att du kommer!

Cattiegirl sa...

It ain't over 'til it's over - snygg räddning! :-)
Kram
//cattie

Malin E sa...

Usch va arg man blir när man gör sådär MEn det gick ju att rädda jättefint!
KramMAlin