länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

lördag 22 februari 2014

Project Life My Way...

Hejsan

Jag heter Helene men kallar mig själv för Nick på min blogg. Jag blev tillfrågad för jättelänge sedan av Lotta att visa några sidor där jag använder plastfickor från Echo Park. Tusen tack Lotta för att du är en sån tålamodig DT-mamma!

 Lotta har flera olika sorter av dessa plastfickor och jag kommer visa några olika exempel. Idag har jag använt mig av denna typ av plastficka. Varje sida har plats för 4 normal stora fotografier/papper och 4 stycken fickor som är hälften så stora.


Jag har inte riktigt tid att scrappa varje vecka eller varje dag som Projekt Life kanske gick ut på från början. Men lite nu och då tycker jag det är bra att scrappa lite fler kort och kanske kort som egentligen inte skulle passa ihop på en layout ifall den inte var uppdelad som den blir tack vare dessa plastfickor. När jag scrappar "vanliga layouter" använder jag oftast ganska mycket dekorationer och lager på lager vilket gör att layouterna tar  mycket plats i albumen. När jag använder dessa plastfickor håller jag mina layouter plattare. Dessa sidor går sedan alldeles utmärkt att stoppa in mellan de vanliga sidorna i ett album.

Jag valde idag att använda ett redan papper från Carta Bella som heter So Sweet och serien heter Happy Moments.
Carta Bella Cut-Outs - Happy Little Moments - So Sweet

Detta papper är redan från början uppdelat i rätt storlekar för plastfickorna så det är bara att klippa och stoppa ner i fickorna. Mycket enkelt och snabbt. Jag tycker också om detta för att det gör att ett dubbelt uppslag håller ihop även om fotografierna sedan kan vara från olika tillfällen. Jag tyckte att detta papper passade så bra till några av de fotografier jag har på min största tjej från det att hon var mellan 0-4 månader. Så här blev mitt dubbel uppslag (ber om ursäkt över att fotokvaliten inte är den bästa, det är klurigt att fotografera genom plastfickor).En närmare titt på vänstersidan och höger sidan

På några ställen har jag lämnat tomma utrymmen, där tänker jag fylla på med lite egen text senare.
För att hålla ihop sidan har jag använt mig av blommor som jag klippt ut ur ett gammalt mönsterpapper och sedan limmat fast på några rutor. Jag har också använt mig av gråmönstrad washi tejp och stansat ut hjärtan och även tejpat kanterna på några rutor. 


Här har jag klippt ut två bilder i ett och satt i en av de stora fickorna och sedan dekorerat med blomma och utstansde hjärtan.


Här har jag istället klippt ut ett kort och sedan satt ihop detta med ett foto i en stor ficka. Det är så kul detta man kan kombinera på så många olika sätt.
Jag har också chalkat med svart runt alla kanter med hjälp av distress ink.
Hoppas ni tyckte att detta var kul. Nästa gång kommer jag visa ett annat format och med lite julkort!


Material jag använt från Moa Pyssel
Trevlig helg
Nick

2 kommentarer:

Lotta sa...

Tack så mycket för att du gästar oss Helene!! Så snyggt det blev att blanda svartvita och kort med färg! Det måste jag testa, det blev så lagom med färg då, tycker jag. Och jag ser att du har raka hörn, som jag också börjat med. Så gulliga sidor du gjort! Åter igen, tack så mycket! kram Lotta

Cattiegirl sa...

Det blev verkligen jättefina sidor! Inte alls färger som jag skulle "falla för" - men när man ser dem ihop med fotografierna så passar det jättebra!
Kram
//Cattie