länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

lördag 30 augusti 2014

Klistrigt

Hejsan!

Tänkte skriva ett inlägg om lim och klister, men mest om dubbelhäftande tejp. I början kan det vara svårt att veta vad man ska tänka på när det gäller tejp/dubbelhäftande tejp/lim etc. Jag tänkte berätta lite vad jag kommit på de åren jag skapat både layouter och kort.
Lim och tejp är dyrt. Men hittar man en prisvärd och BRA produkt så håller man fast vid den. Jag har hittat mina favoriter.

När jag skapar kort kan jag använda lite av varje. Favoriten är denna dubbelhäftande tejp som är hela 22 meter i en förpackning och kostar 55 kr. Det betyder att den räcker ett tag, 22 meter och speciellt om man är lite sparsam och inte limmar i precis hela kanterna. I början (för cirka 5 år sedan) köpte jag dubbelhäftande tejp på City gross 3 meter för cirka 30 kronor. Gissa om det blev dyrt i längden? Den är syrafri så det är även den jag använder till layouter och Project Life.

Nu har jag köpt in fler av min favorittejp som kommer i veckan. Jag köpte större förpackningar (=bättre pris för mig) och då blir det ju bättre pris för er också! Jag ska räkna efter hur många kronor jag kan sänka priset med, men jag hoppas på sex kronor i alla fall. Vi får se! :) Just nu har jag bara en kvar och den är till det gamla priset. Jag får nog lov att köpa den själv.

Min favorit:


Den finns här: Dubbelhäftande tejp

Dessutom har jag tagit in en annan syrafri dubbelhäftande tejp från Dovecraft som jag tror är bra också, men har inte testat den än, vad jag kan komma ihåg. Den fungerar också som tejp på layouter och project life för den är fotosäker. Den är ett par kronor billigare idag. 49 kronor inkl frakt.

Och den finns här: dubbelhäftande tejp


När jag limmar fast spets använder jag mig av den här: 

Den är också dubbelhäftande men bara 3 mm bred så den syns inte när jag har den under band eller spets.
Den finns här: 3 mm dubbelhäftande tejp

Den är så superbra för man behöver inte ens klippa bort biten man drar loss den. Så den fungerar verktygsfritt, det gillar jag under min skapande process. :)

Och när jag klistrar fast blommor etc så använder jag glossy accent som är genomskinligt starkt lim.

Den finns här: glossy accent


Dubbelhäftande kuddar har Moa Pyssel i många olika tjocklekar, från 0.5 till 3 mm. Jag har dock inte lagt in dem i nätbutiken än. Funderar på att sätta samman dem i ett kit. Jag kan skriva ner hur jag använder de olika tjocklekarna i ett separat inlägg, tror jag. Annars blir det här en avhandling om tejp och lim. För visst har man olika tankar/syfte om man använder 0,5 mm eller 2 mm tjocka 3 d kuddar.

Hoppas du blev lite klokare på området lim och klister!
Och veckan som kommer nu kommer jag fokusera en del på Amazing scrap som är nästa helg. Lite nervös är jag allt, inte van att vara butik på relativt stora träffar. Men skoj ska det bli förstås! Men om du är ute efter 3d kuddar, så poka mig på facebook om jag skulle glömma bort att lägga upp erbjudandet i veckan med alla de olika 3d kudd-sorterna.
Stora kramar Lotta

Inga kommentarer: