länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

söndag 3 augusti 2014

Tutorial pärlspret.

Mina pärlspret.

Många gånger när jag varit och handlat dekorationer har jag känt att en del varit för stora för att använda på kort, så då får jag klippa ner dem så de passar. Sen är det oftast vanliga färger som man hittar. Idag tänkte jag visa hur man enkelt och smidigt kan göra egna mindre som passar på kort. Man kan moderera lite hur man vill. Det finns inget rätt eller fel utan hur man själv vill ha dem. Men här kommer en enkel grundvariant.Det jag använt mig av är en avbitartång, pärlor och i detta fall czech glass pearls. Men man kan även använda andra sorter som sötvattenspärlor, raocaillepärlor m.fl. Sen givetvis en tunn metalltråd.Funkar med lite hårdare med, men det blir lite jobbigt att snurra, denna är busenkel att snurra runt. Jag tog en bit på ca 40 cm av metalltråden (man lär sig känna efter vad som är lagom) satte pärlan på mitten av tråden och började snurra en liten bit som ni kan se på bilden.


Sedan satte jag en till pärla med lite distans in mot "stjälken" så att man kunde snurra en liten bit.


När trådarna mötte varandra igen snurrade jag några varv innan jag tog nästa pärla.Nästa pärla gjorde jag precis som den andra med distans till "stjälken" och snurrade sedan.

När trådarna möttes snurrade jag ihop dem igen några varv.

Inget komplicerat alls utan jag fortsatte så här hela tiden med alla pärlorna.


Här ser man där jag snurrat några varv efter det att trådarna möts, det blir ett lite mer trädliknande utseende.

Jag har valt att ha 5 förgreningar på dessa och när jag gjort den femte och trådarna möts igen så snurrar jag en längra "stjälk"


Så här ser den färdiga ut.


Några på raken.


Man kan även välja att sätta tre stycken pärlor på samma istället för en som på bilden. När jag gjorde med rocaillepärlor som var lite pilligare gjorde jag tre pärlor i taget men jag satte även ytterligare en med tre stycken bredvid innan jag snurrade ner tjälken. Därav blev varje förgrening med sammanlagt 6 pärlor för att få lite volym.


Hoppas ni gillade min tutorial och inspirerades, kan tillägga att jag fick över 100 st gjorda framför tvn med många olika varianter och färger så det kommer bli perfekt till mina kort framöver.

Har ni vägarna förbi den fysiska butiken finns det pärlor att köpa på Moa pyssel.

Kram 
Pia Puma

2 kommentarer:

Cattiegirl sa...

Tack snälla för en kanontutorial! :-) Kram //Cattie

Lotta sa...

Åh så fina!! Tack så mycket för att du visar oss hur du gjorde! kram Lotta