länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

onsdag 31 december 2014

Det gånga året och det nya året som komma skall

Hejsan!

Trender kommer och går inom mode och även scrapbookingvärlden. Men en del produkter faller aldrig ur mode och vissa genrer stannar troget kvar år efter år.

Vi som gillar vintage kan självklart fortsätta med det. Jag kommer se över Moa Pyssels spets-avdelning och har en hel del skoj produkter för vintagestilen som är på ingång till butiken. Och en del produkter i fysiska butiken för kunder som vill komma och känna och klämma och uppleva på plats.

Varmt grått och mörkt rött har varit fantastiskt att skapa med nu i jul men visst önskar vi något annat för våren? Och även om rött fortfarande är något som finns i vår är nyansen en helt annan. För visst är rött trendigt i vår, och någon nyans av rött brukar ju dyka upp runt den 14 februari.
Kommer snart till Moa Pyssel.


De som tittar på mode, kläder och fashion spår ljusa starka färger i år. Ljust rosa och ljust blå. Stark röd och starkt gul. Med vitt som lättar upp alla färger om man så vill.
Är det dessa färger vi kommer skapa med i år? Kanske, om vi så vill. För även om trender lätt påverkar oss så är ändå skapandet en konst och vi måste få använda precis de material och färger vi vill. Annars blir det inte bra.

Vilka material kommer? Fortfarande vill vi ha något annat material för att bryta av med. Scrappers floss finns nog kvar ett tag till, gärna i klungan av blommor. Gärna naturligt brun. Sedan har jag tagit in produkter från ett material som är på väg till Moa Pyssel, som jag inte vill avslöja än. Något måste jag ju få förtälja senare, eller hur? :) Men naturligt vill vi ha, naturmaterial.

Och så är fallet inom inredning också. Jag ser trä, gärna "äldre" grått och rustikt. Varvat med klassiska rena former. Med vitt som lyser upp det och gärna någon ljus grön nyans. Annars är det här en vacker bild av vad som spås bli trendigt inom inredning:

Lånad bild från Broste Copenhagen


Dekorationerna har varit stora till formatet, länge. Jag ser en trend att de har minskat något samt att små dekorationer är på ingång igen. Det är vi kortmakare glada för, eller hur? En del små blommor har redan kommit in i butiken här: Wild Orchid Crafts hos Moa Pyssel och mer kommer. Ser jag ordet mini just nu, så går jag igång. :)

Olika färgkombinationer som vi vill testa i vår: Ljust blå och starkt gul. Är helt rätt.
Ljust blått och orange kan också rekommenderas.

Stämplar? Pojkstämplar från Prima är en av deras nya produkter som kommer visas på CHA 2015.

Annars kan jag berätta att några superfina stämplar är på väg till Moa Pyssel. De är verkligen INTE nya, utan däremot gamla och antika med våra mått mätt. De är one of a lifetime. De kommer och när de är slut så är de borta för alltid. Me like. Självklart kommer jag köpa en del av dessa till mig själv. Jag älskar vissa stämplar, vare sig de är producerade 2015 eller 2005. Och en hel del raringar kommer ni få se i vår.

Men här visar jag några sneakpeaks vad vi kan vänta oss som kommer visas upp på CHA...


Nya dies från Spellbinders. Kommer i vår.


Och spellbinders är ett märke jag gärna tar in fler dies av. Och säg gärna till om det är en modell du saknar så letar jag reda på den om jag kan.


Och djuret vi kan använda HUR mycket som helst ( och många varianter är på väg till Moa Pyssel, jag lovar!)


Prima har t om döpt en kollektion efter djuret som alla vill ha med i vår, fjärilen, eller butterfly som den heter på engelska. Prima är så stora att de kan ha kvar alla stilar, vintage, romantic samt även anamma de nya färgerna också. Inte konstigt att vi gillar Prima, de har mycket att välja på!och Technique Tuesday. De har tagit åt sig av starkt röd och blått. Även mellanblå som ni ser här.

En del text-dies, mest på engelska kommer vi ta in. Håll utkik efter tema: party och kärlek som kommer inom kort.

Planners är nytt inom PL. Måste vi spana in senare i vår.

Annars tycker vi om just nu: Embossing. Gärna foldrar.
Ljust och lätt. Klassiska vitt och silver och grönt nu i nyår. Kanske dukar du bordet precis så? Jag är lite vågad och kör med blått istället. Annars känns det skoj att testa nya roliga produkter. Och det kommer en hel del här framöver. Till slut vill Moa Pyssel önska alla kreativa skapande människor ett underbart harmoniskt Gott Nytt År och kanske ses vi någon gång under 2015?!

Kram Lotta xx

2 kommentarer:

Cards By MI sa...

Gott Nytt år själv!
Kram
Marie Cards by MI

Stephi sa...

mysig läsning!
Gott nytt år sötnos!