länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

lördag 17 januari 2015

Embossing pennan kan användas till

mycket!

Hejsan! Lotta här idag och har använt en produkt som vi sålt en del av men som jag inte presenterat närmare.

Det är embossingpennan som heter clear som jag använt på lite olika sätt. En sak som är viktig att veta är att även om den heter clear så blir den ljust blå. Det är för att veta vad man gör när man t ex som jag, skriver med den.

Jag tänkte börja med att visa lite hur det ser ut när jag jobbar med den.


Här ville jag ha "silverregn" runt mitt motiv. Då har jag tagit den tunna spetsen och duttat regndroppar. Sedan öser jag på med en massa embossingpulver och låter det ligga ett tag så det verkligen fastnar i inket från pennan.

Sedan lägger jag tillbaka embossingpulvret i burken som inte används. Jag använder ett vitt papper under och samlar upp allt. Jag använder min embossingfön sedan. Vi har embossingfönar i butiken från Rangers, men bara i fysiska butiken än så länge. Och så har vi lite olika embossingpulver och embossing enamel men också det i fysiska butiken än så länge.


Eller så skriver jag med embossing pennan och embossar sedan. Då ser det ut så här:


Personligt men ändå arbetat. :)


Det är ju rätt trendigt med dies som skär ut stygn. Den här stora ovalen gör just det och kommer från La-La Land. Kommer bli en klar favorit. Är rätt många dies i det setet och alla har stygn!


Jag hade hoppats att mer skulle fasta av enamel embossingen, men där fastnar bara de små partiklarna så jag lade de större bitarna på plats. Jag ville ha ett lite snöigt intryck på kortet. Det är ett alla hjärtans dag kort som jag ska skicka till en av mina bästa vänner och hon heter... hehe, ja just det Maria.

Har du sett att jag lagt in enstaka designpapper i butiken? Det här snygga pappret som jag använt på det här kortet kan du nu köpa styckvis och många fler märken kommer komma in.
Du hittar 30 x 30 papper här: Designpapper
Märken på väg in i nätbutiken är bland andra: Pion design, Fabscraps och Maja design som alla är mina favoritmärken.

Andra sätt att använda embossingpennan som jag inte har testat men kan tänka mig att det blir läckert är när man embossat något och det är upphöjt, istället för att använda ink kan man säkert använda pennan och ha på embossingpulver för att sedan embossa vissa detaljer. Om man vill embossa små detaljer på en dekoration t ex. Tänk på att det är bara vår egen fantasi som sätter gränser. Ha det så roligt med din embossing!

Material från butiken:
(Precis allt jag använt kommer faktiskt från butiken, fysiska eller nätbutiken)

enamel embossing - Shabby White Embossing Enamel
Dies från Spellbinders - Floral Oval (tillfälligt slut)
4CC papper
färglagt med ProMarkers

Ha en härlig scraphelg! kram Lotta xx
Inga kommentarer: