länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

söndag 29 mars 2015

Enkla kort

Hej på er!

Idag är det riktigt gråväder ute i jämförelse med igår när solen tittade fram. Krokusarna har börjat blomma för fullt och det känns som om våren nu närmar sig med stormsteg, bara lite värme som saknas nu.

Idag tänkte jag visa er två kort av de mycket enkla slaget men lite också vad man kan göra med snirkliga textdies för ni har väl inte missat att Moa pyssel lanserat en alldeles egen die?
Nu har jag dock inte använt den men man kan använda den precis likadant. Sen har jag använt mig av embossingfoldrar istället för mönsterpapper.

Först ut är ett väldigt enkelt bröllopskort där jag endast använt mig av mönsterpapper i spill på textdiesen och blomorna. Blomman är handgjord på samma sätt som Ejja visade en gång tidigare i ett inlägg.


Här ser ni blommorna. De små är från en liten die jag har och bladdien bakom är en magnoliadie. den stora är olika blomblad i olika storlekar som jag satt ihop med pyntbär i mitten. Superenkelt och smidigt. de små blommorna fick en halvpärla som utsmycknad i mitten.


Här ser ni den underbara weddingdien som Moa fått in. Jag valde att stansa ut tre stycken och sätta på varann för att få den lite tjockare.


Kortet i sin helhet och här ser ni embossingfoldern. Moa har dock inte denna men en som är mycket lik och i mina ögon finare till och med. Vill man så kan man även smycka ut ännu med med pärlor på pappret där strecken från embossingfoldern möts.

Mitt andra kort visar en annan die som jag har hemma men tyvärr inte finns hos Moa men jag ville visa lite effekt vad man kan göra med en sån här snirklig textdie. Vill man göra ett väldigt enkelt kort till någon kan det kanske räcka med att bara göra så med t.ex grattisdien. det behövs egentligen inte mycket mer.


Jag har tagit 4 olika rosa nyanser och stansat ut texten i och sedan satt dem lite så de bakre skymtas. Tycker denna effekt blev ganska läcker.


Embossingfoldern till detta kort kommer också med en passande die. Den får mig att tänka på en kaka från en bikupa och här använde jag mig även av dien för att få ut de rosa delarna.


Detta är ju ett kort som kan funka till det mesta. Ett riktigt bra att ha kort. Önska någon ett stort grattis, ett gott tillfrisknande eller i stort sett vad som helst.


Det var allt för mig denna gång och hoppas ni kanske fick lite nya idéer och så får jag önska er en trevlig söndag.
Kram Pia Puma

Material från Moa PysselDie1 kommentar:

Lotta sa...

Jättefina kort Pia! Och ibland är det enkla det vackraste. Lätt att vila ögonen på! kram Lotta