länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

tisdag 8 september 2015

Tre varianter

Hej!

Idag tänkt jag(Jojo), Johanna och Lotta visa att även fast man utgår ifrån samma så blir varje kort unikt. Det vi tänkte visa är de kort vi skapade för en utmaning som var i en facebookgrupp.
Vi hade 48 h på oss att skapa ett julkort.

Reglerna var att:
  1. Minst en gran skulle finnas med. Här räckte det inte med en grankvist eller liknande utan en hel gran
  2. Minst en snöstjärna skall finnas med
  3. Kortet skall innehålla blå färg Men det behöver inte vara den dominante färgen
  4. Något typ av glitter skulle finnas med, glitterlim, bling eller något annat
  5. Någon typ av text skulle finnas med
  6. Sista regeln var att inget rött fick finnas med på kortet.
Lotta var sugen på att vara med i utmaningen och det visade sig att även Johanna tänkte vara med medan jag själv egentligen inte gillar julkort men var väldigt sugen på att skapa även fast jag inte visste vad så tillslut bestämde jag mig för att vara med.

Vi skapade varsitt kort utan att berätta för den andre för vi ville ju även gissa vems kort som var vems utan att avslöja vilket som var vårat! Det var verkligen roligt att se alla bidragen, hela 43 st var med i denna utmaning och varje kort som gjordes var verkligen unik! Så mycket inspiration!

Vi skapade tre helt olika kort!

Jag valde att göra ett shakercard, "Skakkort", med två stora bruna granar som jag embossade med vit "snö", en ostduk för lite mer snökänsla, det blåa papperet hade även granar på sig. Min ram som jag använde som "skakbehållare" färgade jag in med de härliga färgpigmenten som finns hos MoaPyssel. inuti ramen fick den ursöta älgkalven, från de nya dies settet från Marianne design som kommit in, ta plats och eftersom jah inte hittade någon "snö" som passade så blev skakinnehållet vitt embossingpulver. Älgkalven får plumsa i snön för att komma fram! Sedan älskar jag blommor även om det skulle vara ett julkort så fick blommorna följa med samt några sugrör med silver stjärnor. Snöflingorna satte jag som en kant bård. samt stora bling som glitter(såklart skimrar även silver stjärnorna och färgpigmentet). Jag valde även en härlig God Jul-stämpel som jag stämplade med Stazon Jet Black på Krympplast som sedan stansades ut med Crealies Vimpel/Flagg dien. Till de kvadratiska papperna stansade jag ut med Crealies kvadratiska dies med söm. Det ger det där lilla extra tycker jag! :)


Johanna skapade ett vackert helt underbart kort med ett blått papper men även ett papper med text! Framför använde hon sig utav ostduk och "nät". Jag får en känsla av lite snöstorm där fåglarna sitter i buskarna för att ta skydd! Ramen, fåglarna och snöflingan är utav papperslera! Visst är det häftiga dekorationer? Jag älskar dem! Johanna använde dessutom en grancharm i den härliga blomarrangemanget och fick då även in en av reglerna på ett underbart sätt!
Johanna använde sig även utav den härliga God Jul-stämpeln i ramen! De passar perfekt ihop!


Lotta gick verkligen all in på ett sätt som endast Lotta kan! Hon använde en motivstämpel och inte vilken som helst utan en Gorjuss-stämpel! Bakom motivet använde Lotta den otroligt snygga Viewmaster från Joy. Sedan använde hon den underbara snöstjärnan ifrån Magnolia! Och hennes gran visst är den så snygg och nätt? Den kommer ifrån Memory Box.
Lotta använde även Spets, Wood Veneers från Cosmo Cricket och även Lotta använde God Jul-Stämpeln. Staketet från Magnolia var verkligen häftigt det känns verkligen som Gorjuss tjejen promenerat i skogen! Kortstommen är stansad med Crealies härliga dies! Fler än jag som älskar dessa dies, Visst har den en snygg form?

 
Visst är det häftigt att vi hade samma utgångsläge men gjorde tre helt olika kort!
Men en sak hade vi gemensamt och det var den underbara God Jul-stämpeln MoaPyssel säljer den för endast 39kr med frifrakt!
 
 
 
Kram från oss Jojo, Johanna och Lotta
 


Inga kommentarer: