länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

torsdag 10 september 2015

Tutorial Infärgning av stämpelmotiv med färgpigment

Hej!
Idag tänkte jag visa en ny kärlek som jag har funnit, så roligt att hålla på med och skimrar härligt! Jag pratar naturligtvis om färgpigment! Det finns i mängder med färger, MoaPyssel har pigment burkar i två storlekar 5 och 10 ml(Vissa färger finns endast som små och vissa endast som stora) De små 5ml burkarna hittar ni här och de stora 10 ml burkarna hittar ni här. Jag tänkte visa hur man kan använda dessa färgpigment torra för att färga in ett stämpelmotiv.


 1. Men vad behöver man? Någon av de härliga färgpigmenten (jag valde två st, Majestic Blue och Courageous Rose), Cardstock, Embossingdyna, Stämpelmotiv, embossingpulver sticky(detta pulver blir lite klibbigt då man värmer det och gör att man kan endera fästa glitter eller som här använda till färgpigment), pensel och en embossingfön.


2. Jag duttade på embossingdynan på stämpelmotivet och stämplade det på mitt cardstock.

3. Strödde rikligt över embossingpulvret  sticky, hällde tillbaks överflödet till burken.
4. Värmde det underifrån med embossingfönen(går även bra om man håller den över en brödrost var då försiktig så ni inte bränner er).
5. Ta erat färgpigment (jag tog Majestic Blue) med en torr pensel.
6. Borsta pigmentet på motivet. Eftersom jag valde två färger ville jag ha lite blått på vingspetsarna på fjärilen och lite blått på swirlarna men med lite färgskiftning. Därför började jag på ställena som ska mättas med denna färg och penslar (det gör inget om pulvret kommet utanför motivet det är bara att borsta pigmentet till de ställen man vill ha det) på motivet. Där jag bara vill ha färgskiftning tog jag mindre pulver så att inte sticky embossingen mättats.
7. Ta ev nästa färgpigment (jag tog Courageous Rose)
8. Pensla åter igen färgpigment med en torr pensel på motivet med samma teknik som tidigare. Jag mättade mitt sticky embossade motivet med denna rosa. Voila - så har man skapat sig ett häftigt skimrande stämpelmotiv med härliga färgskiftningar! 

Lycka till!


Jag har gjort några andra infärgningar med samma motiv men andra färger.


Jag har även skapat med en av dessa och det kortet blev såhär:


Stämpeln är så läcker och kommer ifrån Stempelglede.
5ml färgpigment


Kram från mig Jojo

.

Inga kommentarer: