länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

tisdag 3 januari 2017

Två (sista) julkort!

Hej alla pysslingar!

Idag visar jag de två sista julkorten (tror jag) för ett tag framåt. Jag skulle kunna säga att de är mina första julkort detta år :) Tyvärr lyser snön med sin frånvaro men trots detta finns julinspirationen fortfarande där, kan tro att julen inte har varit än!

Jag hittade ett tips på hur man gör skak-kort på ett bra sätt så detta har jag testat några gånger. Om man skär ut eller tre kartongbitar i den form man vill att skakdelen ska vara och limmar ihop dem tajt Sätter på plasten sedan och den ska var en aning mindre än kartongen så den inte går ut ända till yttre kanten, jag använder laminatplast. Och till sist yttre pappret. som "låser" plasten, jag använder både dubbelhäftande tejp och lim, hängslen och livrem hihi. Just det, jag målade kanterna med Gesso för en snyggare look.

Första kortet. Jag gjorde skakdelen först och limmade den på på kortet. Formen är en die men går lika bra med en kvadrat och klippa kanterna. Bakgrunden är Dixitopper, pappret är från My Minds Eye Vintage Christmas 15x15 papper-pad. Guldbannern skuret är från ett PL-kort, en serie som är suveränt vacker! Wrmk Studio Gold.
Det som är extra roligt med skak-kort är att man kan fylla den med massor olika material bara det är mindre än höjden. Detta kort har paljetter, pärlor-seed beads, och lite lös pudersnö. Jag har även duttat lite snö på bakgrunden.


Andra kortet. Behöll jag skakdelen som kort, alltså ingen baksida, med tre lager kartong mer stabilt då eftersom kortet är mycket bredare. Papper och och ren känns igen från mitt första kort här som DT-medlem. Det är från en byggsats som jag inte dekorerat med pappren som följde med. (En liknande byggsats finns att köpa fortfarande men som en tekanna.) Och att kortet är runt, ooops såg det nu! Fast detta är en annan variant... Marken är gjord i tre lager som jag klippt till och chalkat. Som skakmaterial har jag använt flakes och smyckes delar, såna där mellandelar som är lite tunnare samt paljetter och pärlor som i det första kortet. Detta kort fick Moas "God Jul-die". Tänk vad jag använt den, den är underbar!


Nu får ni ha en fortsatt trevlig tisdag så bloggar jag igen om en vecka, då antagligen med ett mindre vintrigt kort,kanske en ask eller tavla.

Material från Moas, en del är det rea på just nu!
1.
2.

Ha det gott!
/MiaInga kommentarer: