länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

söndag 5 mars 2017

Olika stamping tool

Hejsan!

Jag tänkte förklara lite kortfattat vad som är skillnader och likheter mellan de olika stamping tools (stämplingsverktyg) vi säljer på Moa Pyssel. Det kan vara lite förvirrande.


Först så har vi Misti. Den har en magnetplatta och två magneter som följer med för att hålla pappret på plats. Den har en mjuk matta som man kan ta ur och lägga i beroende på stämplarnas tjocklek. Den tar både clear stamps och  monterade gummi-stämplar. 
Det stämplingsverktyg jag köpte ut för att testa för företaget är just Misti. Jag tycker att den är riktigt bra. För de projekt som den använts för hittills. Stämplingsyta: 6.5 x 8.5 inch. 
Sedan har vi Precision Press - We R Memory Keepers. De använder sig inte av samma teknik som Misti. De har justerbara gångjärn så vi behöver inte ta ur och lägga i den mjuka mattan som hos t ex Misti. De har en hårdare yta att stämpla på, men i gengäld så justeras gångjärnen. De har heller inte kanter på två av sidorna, så man kan lägga in avlånga papper utan problem, eller större papper. Misti har en fyrkantig stämpelyta som hindrar att man kan lägga in större papper än stämpelytan tillåter. Så är då inte fallet med Precision Press. Alla verktyg har sina för- och nackdelar. Precision Press tar både clear stamps och monterade gummistämplar. Dess stämpelmått är ytan på akrylplattan, men tillverkaren skriver att själva stämplingsytan är 7 x 7 inch. Men då kan man alltså lägga in större papper. Om man har behov av det. Jag tänker mig att man kanske vill stämpla ett cardstock, då funkar ju denna bra. De andra skulle göra märken på cardstocket. 
Sedan säljer vi på Moa pyssel också Hampton Art - Stamp perfect. De använder sig av samma teknik som Misti. De har två magneter som sitter på baksidan av stämpelverktyget som man tar loss och använder på samma sätt som med Misti. Men var vaktsam! Både Misti och Stamp perfekt som använder starka magneter kan skada både dina fingrar och sig själva. Fastnar de i varandra kan de skada sig själva, och jag lovar att det gör ont att få hud emellan dessa starka magneter, jo, jag har testat det, ofrivilligt. AJ! Den tar både clear stamps och monterade gummistämplar. Stämpelytans mått i inch: 5.5" x 7.375"
Det verktyg vi inte tagit in än är det stämplingsverktyg som man använder enbart till clear stamps. Jag har tänkt ta in det också. Men tycker det är viktigt att man vet att det bara tar clear stamps. Alla verktyg vi har inne just nu tar alltså BÅDE clear stamps och gummistämplar

Moa pyssels stämplingsverktyg:

Kram på er!
Lotta


2 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken bra jämförelse.
Jag vill bara påpeka att det går att ha större papper i både Misit och Stamp Perfekt. Jag brukar lägga en kortstomme som är 11"×4 1/4" utan problem.

Unknown sa...

Vilken bra jämförelse.
Jag vill bara påpeka att det går att ha större papper i både Misit och Stamp Perfekt. Jag brukar lägga en kortstomme som är 11"×4 1/4" utan problem.