länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

måndag 12 februari 2018

Chokladkort till Kexchoklad eller Plopp

Hej på er allihop!
Hoppas att ni har haft en toppenvecka.

Den här veckan så blev det en tutorial igen.
Jag brukar alltid ge min äldsta son något till Alla hjärtans dag och i år tänkte jag att han skulle få ett chokladkort med en kexchoklad 60g. Eftersom jag inte hittade någon tutorial på ett sådant kort, så gjorde jag en egen! :-) Men gillar man inte kexchoklad passar det även till Plopp 80g.

Korten är tagna på det första chokladkortet jag gjorde. När jag var klar insåg jag att djupet inte stämde det blev lite bulligt. Så jag har gjort om måtten i beskrivningen så att de stämmer till er. Jag har även gjort ett extra chokladkort med rätt mått så ni får se hur det ser ut.

Du behöver ett cardstock med måtten 15*20,5 cm och två små bitar 2*3,5cm

Biga på längden på 3,5 cm, 5 cm, 12 cm, 13,5 cm 

De små bitarna bigas 1 cm in från båda sidorna

Fäst de små bitarna på den korta biten. Sätt sedan fast alla paneler på kortet utom den som ska vara under chokladen. 


När du har vikt upp den lilla delen och limmat fast de små bitarna så att det bildas en ficka, är det dags att sätta dit den sista panelen, då döljs de små bitarna snyggt.

På insidan av mitt kort har jag valt att använda Moa pyssels Kram die som hälsning.

Eftersom ett chokladkort blir rätt så tjockt brukar jag välja att inte ha så stora dekorationer på.
Pappret är från Maja designs julkollektion - I wish. Går ju alldeles utmärkt att använda hela året tycker jag. :-) Text stämpeln är såklart en av Moa Pyssels egna!

Här är mitt andra kort. På detta kort har jag använt ett annat mönsterpapper av Maja design från kollektionen Skärgårdsliv. Detta fick bli ett grattiskort att ha på lager. Så här med en av Moa Pyssles grattis dies.

Det var allt för denna vecka. Hoppas att ni kikar in igen nästa vecka.

Kramar Nettan

Material från Moa Pyssel:
Cardstock fysiska butiken
Moa pyssel Grattis die
1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Vilket fint chokladkola! 💛
Tack för tutorial och inspiration. :-) 🌼