länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

tisdag 1 maj 2018

Tutorial på en vacker korg

Hej allihop!!

Hur har ni det i vårregnet? Helst vill man ju att det ska vara strålande sol och 20 grader varmt men regnet behövs också, gräset blir grönt och Klematisen i rabatten jublar 😁😁😁

Nu var det länge sedan jag tillförde Moas något, men jag har skapat en del som nu ligger på lut för bloggen. Idag visar jag en korg som jag gjorde på en liten scrapträff som jag var på förra helgen. Jag  hittade en liknande korg på Pinterest, det fanns ingen tutorial så jag tänkte att den ska jag göra och lägga ut en egen tutorial. Jag är inte så erfaren med att göra tutorials så jag hoppas på överseende, om ni har frågor så svarar jag självklart och kan redigera så det blir tydligare...
Denna korg blev såklart inte alls likadan som den jag blev inspirerad av, min blev högre och jag tror större, men bättre det så får det plats mycket godis när jag ger bort den, hihi!Här nedan är delarna som behövs för att sätta ihop korgen. Misstaget som jag gjorde, det klassiska och klantiga, var att sätta ihop cardstocket/basen innan jag klistrade dit det mönstrade pappret. Så jag rekomenderar starkt att ni gör detta först för det blev jättekrångligt!!

Markeringarna på cardstocket nedan menas med att de svarta linjerna är bigade och de röda är skurna. På 10"-sidan ska cardstocket bigas på 3" och 7". Andra längden, som är 12", ska bigning ske på 4" och 8" och skär sedan enligt bilden. Och så har jag rundat av hörnen, det tycker jag blev fint!

De två smala remsorna är mönstrat papper där jag fäste den smalare remsan, 0,5", på den som är 1". Nedan har jag numrerat vilken del som jag limmade på cardstocket, para ihop siffrorna, gäller på båda sidorna av cardstocket. Jag fäste inget mönstrat papper på mittendelen på undersidan (hade inget mönstrat papper kvar) det kändes inte heller nödvändigt.


När alla bitar är på plats så är det dags att sätta ihop sidorna. Jag märkte att det blev svårt att överlappa sida 1 och 2 så det blev rakt. Jag ritade ett litet kors, på del 3, där jag ville att sidorna ska mötas. Krysset hamnade ca 0.5" från kanten och i mäter 6" på längden (dvs i mitten). Markeringarna syns inte när "handtaget" kommer på. 


Sen är det bara att sätta ihop korgen. Handtaget har jag, förutom limmat, även fäst med söta brads jag litar inte på enbart klister. Och så har jag dekorerat med blommor och texter. Allt mönstrat och texter kommer från Pion Design - Scent of lavender som jag köpt hos Moas.
Här nedan kommer ett gäng bilder så ser ni hur jag gjort, er insida kommer se lite finare ut än min då jag som sagt limmade i fel ordning, hehe!

Klicka på bilderna så blir de större!
Nu i helgen är (för mig) årets bästa scrap-händelse i Solna. Tre dagar fyllda med shopping, inspiration och mycket (förmodligen liiite) pyssel. Under tiden så kommer min man bryta upp golvet i mitt pysselrum, det hände en grov vattenolycka när vi skulle tömma varmvattenberedaren, så jag kommer vara utan pysselrum under en obestämd tid. Vet ju inte hur det ser ut under och vad som kommer behövas göras... Snyft! Jag kommer packa ner det mesta i kartonger men det jag tar med mig till Solna kommer finnas till hands så jag får packa väskorna med förnuft och tanke 😅

En superduper stor kram!!
/Mia


Inga kommentarer: