länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

måndag 21 maj 2018

Tutorial på ljus eller chokladkort

Hej på er allihopa! 
Härligt att vi äntligen har fått sommarvärme, eller hur?! Nu spenderas mycket tid i trädgården både med nytta och nöje 😊


Idag bloggar jag en tutorial på ett kort där du själv väljer om du vill ge bort några ljus eller en chokladbit. 😊 Kortet går att göras i två varianter, antingen med en tag (som den i tutorialen) eller bara öppningsbar. De bilderna kommer efter tutorialen.

Du behöver ett cardstock som är 15x30cm. Detta bigar du på 1cm, 3cm, 7cm, 9cm, 21,5cm.


Vik in den stora biten. Mät ut mitten på den och stansa ut ett hål så är det lättare att få tag i taggen.


Här har jag lagt mitt mönsterpapper som jag ska ha på framsidan och märkt upp hålet så jag kan stansa ut även i det.


Fönstret till delen där chokladen eller ljusen ska ligga är 2x10cm. För att göra det enkelt för mig själv sätter jag fast mönsterpappret som ska ha fönster med innan jag skär. Jag brukar rita på insidan (det är ju ändå ingen som ser 😉) och skära ut med skalpell.På insidan av fönstret har jag nu satt plast och delen där taggen ska sitta är fast limmad.Efter det sätter du fast andra sidan som bildar en "ask".På baksidan av "ask" delen gör jag små markeringar 2cm in från kanten så att jag vet var jag ska sätta fast bandet.Så här ser det ut då. Bara att sätta dit baksidans mönsterpapper.Nu är det klart! Så här ser det ut med ljus i. Bara att dekorera 😊Här är mitt andra kort som är dekorerat och klart.Detta har jag gjort så att det går att öppna istället.Moa Pyssels kram die har jag stansat ut 4 gånger och sedan dekorerat med Wink of Stella.Fjärillen är gjord i vellum. Jag har först stämplat och embossat med svart embossing pulver. På baksidan har jag färglagt med Distress Markers i färger som matchade mönsterpappret. Därefter klippte jag ut den och använde en embossingtol på baksidan (sådan man formar blommor med) för att få vingarna att böja sig.Det var allt jag hade att bjuda på för idag. Ha det gott tills vi ses igen.
Kram Nettan

Material från Moa Pyssel:
Cardstock fysiska butiken 
Pion Design mönsterpapper fysiska butiken
Nellie Snellen Fjärils stämpel fysiska butiken

Inga kommentarer: