länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

torsdag 24 april 2014

DT-Torsdag - Anna

Hej!

Idag är det Annas tur att inspirera oss! Titta så härliga färger Anna har valt, kan man bli annat än glad? Tusen tack för att du ville vara vår designer en torsdag!

Så här skriver Anna:

Jag har gjort ett kort och en presentask med papper från Glitz, diecuts och chipboard-stickers från Simple Stories och en stämpel från Saturated Canary, samt lite annat smått och gott.

Till kortet färglade jag stämpeln med Copics. Det är ett tag sedan jag använde dem nu och jag kände mig rätt ringrostig... Men jag tycker det gick rätt bra till slut. Jag har satt mitt stämpelmotiv på en fotomatta av prickigt papper, för att ge bakgrunden lite mer färg och ... Zing! Banden är grön och gul seam binding som Lotta skickade med som ett litet DT-kit, tillsammans med knapparna och bingorutan som sticker upp bakom stämpelmotivet.


Pappren från Glitz passar väldigt bra ihop med de små detaljerna från Simple Stories, eller hur? Jag har glittrat lite med några blingstenar också, och på stämpelmotivet har jag gjort highlights med en glittrig penna, men det syns dåligt på bilden. 


Presentasken är en sk 2-5-7-10-ask, hemskt enkel att göra. 


Man utgår ifrån ett cardstock som är 8,5x11 tum. Sedan bigar man längs långsidan vid 2 och 7 tum och längs kortisdan vi 2, 5, 7 och 10 tum. Ovansidan är den där man har bigat längs långsidan vid 2 tum. Där klipper man bort allt ovanför vecket utom en flik, som blir den man stänger asken med. Längs botten klipper man upp vinkelrätt mot vecket så att man får flikar att limma ihop när man viker ihop asken. Det är lättare att visa med bilder än förklara med ord... =)
Jag har dekorerat min ask med samma prickiga papper från Glitz, några små grejer från Simple Stories och en filmremsa (privat). För att asken ska hålla sig stängd har jag satt en klämma över fliken och i den har jag knutit en stor rosett med samma gröna band som jag har använt på kortet. Nu ska jag bara komma på vem som ska bli uppvaktad med kort och matchande ask...Material från Moa Pyssel:
Bingorutorna kommer från ett design papper (fysiska butiken)
Knapparna - fysiska butikenOch så fick jag ett till mail av Anna där del två finns! Gissa om jag blir glad!? Så här skriver Anna:

Det här kortet har jag gjort på en bas av ljusblå cardstock Jag stämplade med en hörnstämpel i två motstående hörn och ritade med en brun penna mellan, för att göra en ram och liksom stänga in det som skulle hamna i mitten.Med min Big Shot stansade jag ut två ovaler med nya, snygga dies från Spellbinders. De kan vara lite svåra att få ut, men Lotta rekommenderar att man har en metallplatta när man ska stansa ut såna här komplicerade dies.

Sedan monterade jag ovalerna ovanpå varandra med 3D-kuddar. Överst satte jag den vackra vingen. Jag tyckte inte att något mer behövdes. Nu ska jag bara vänta på det perfekta tillfället att ge bort det här kortet. Kanske blir det ett bröllopskort?

/Anna

Material från Moa Pyssel:
Vinge (stor charm)

*TUSEN TACK Anna!! kram Lotta

2 kommentarer:

Lotta sa...

Tack Anna för dina underbara alster! Älskar dina djärva färger och vackra färgläggning! kram Lotta

Jok_96 sa...

Så underbara kort, båda två.

Kram Johanna.