länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

lördag 25 februari 2017

Kort med en egen vikning

Hej på er!

Idag vill jag försöka visa en egen vikning som jag fått ihop, så detta har jag inget namn för ;)
Jag ska försöka att guida er hur jag har tänkt.


Först en liten inspirationsbild  av mitt färdiga alster.Mina bitar är uppefrån: från början skar jag ett helt cardstock i halvt så min bit mäter 6 * 12 tum
så bigar jag den biten vid 4,5 tum eller ca 11 cm och den biten som blir kvar viker jag på mitten och som ni ser så har jag skärt bort ca 2 cm för att få en nivåskillnad.
Den lilla biten mäter ca 11 cm på höjden och 7,5 cm på bredden (när den är vikt - så dubbla bredden och du får 15 cm) biga på mitten.


så rundar jag alla hörn med en hörnpunch - denna från tonics är underbar.Innan ni limmar fast allt - så sätt på mönsterpapper på framsidan på den lilla biten och även på insidan av vänstra sidan ( den högra sidan limmar ni fast och det behövs inget mönsterpapper där.Här har jag limmat fast den lilla biten och nu limmar jag igen den mellersta biten.
vill man, så kan man bara limma fast kanterna och längst ner - så får man en liten ficka att ha en tag i, men jag har valt att stänga den helt.


Då är vikningen färdig och det är bara att sätta på mönsterpapper och dekorera.


Jag har valt papper från pion och så har jag köpt ett annat romantiskt papper från moas för länge sedan, så jag minns ej vad det heter - fint är det iaf ;) Ni ser även lite pärlband.
Moas egna grattis die är så fin - denna kommer med en skuggning med, men jag tycker att det räcker med bara grattis ibland utan skuggningen.
Ramen har jag gjort med marthas stewarts lightlera och en siliconform.


Så hela mitt kort.Jag hoppas jag har inspirerat er till en annorlunda vikning.

bandet ja - det har jag fäst en snutt under ramen på framsidan, baksidan ser likadan ut och där har jag med fäst en liten snutt, så jag kan göra en liten rosett för att stänga mitt kort.


Nu önskar jag er en fantastisk helg och så hoppas jag ni provar min vikning.

Många kramar Johanna Bergstrand DtMaterial från moapyssel

Pionpapper
Pärlband
Seam binding
Martha stewart lera
ros från prima
Dies från spellbinder - floral oval, joy noor design oval

Inga kommentarer: