länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

tisdag 18 februari 2014

Nybörjare igen!

Hejsan!

Visst är det härligt med den här hobbyn att man aldrig blir fullärd och att det ständigt finns nya vägar att gå?
Och behöver man ombyte ett tag från en gren inom hobbyn så finns det massor av andra att testa! Så har jag då äntligen testat Project Life på riktigt! Jag har haft PL-produkter ett bra tag men inte vetat i vilken ände jag skulle börja. Jag startade med det stora formatet, ni vet så stora som vanliga cardstock har. Men det var så förvillande. Var skulle jag börja? Hur gör man? Så pratade jag med min granne Anna och hon nämnde Simple Stories och deras serie SN@P! Den finns i formatet 8 x 6 inch, som är betydligt mer lätthanterligt för en nybörjare som jag. Och nu har jag testat SN@P! och vad jag tycker? Jag älskar det!! Man scrappar två sidor i taget och får matcha dem. Det är nog bra att göra som jag gjorde och köpa på sig en serie, det underlättar mycket att allt matchar.

Men vi backar tillbaka lite. Varför vill jag PLa? Svaret är ganska enkelt. Förutom att det ser skoj ut så scrappar man många fotografier åt gången!

Så här ser min hög med framkallade fotografier ut:


Och jag brukar scrappa mina layouter så här:


Det är också jätteskoj att göra, men det tar ju ganska lång tid att scrappa ett fotografi.

Så istället ser det nu ut så här när jag scrappat på ett par minuter:


Det blir ju en helt annan stil, men jag gillar den stilen med. Och vilken tid jag sparar!Bli inte oroliga och tro att jag bara kommer köpa in PL saker i framtiden nu. Det kommer inte hända. Jag älskar att vara kortmakare och dies och stämplar. Men Moa Pyssel kommer vara lite bredare än så i framtiden. Vi kommer även ha en liten avdelning för smycken. Och det är en gren jag inte testat än. :) Men det finns ju andra som vill ha. Jag pratade med en ung trevlig tjej på julmarknaden och hon ville komma och handla smycken. Det är klart vi ska ha det med! Om Jocke är glad att vi är ute ur huset nu och i en egen byggnad?! Gissa!

I alla fall, jag har betat av en del av bröllopsfotografierna, lite av bröllopsresan och en höstdag. Jag tog de tillfällen jag hade flest kort av. De ska finslipas senare, men jag gjorde grunden till allt igår kväll!


Så smidigt och så fort det gick. Och så var jag nybörjare igen... hehe. Men jag är lite annorlunda tror jag, jag gillar att vara nybörjare att utforska och lära mig saker. Jag gick ju arton år i skolan, det säger väl lite om att jag älskar att lära mig saker?

Ser ni chipboarden? De är chipboard och sticker i ett! Så man drar bara bort skyddslappen och klistrar på dem. Och om du inte vet vad chipboard är så kan jag säga att det är som hård kartong som är utskuren och med motiv på. Ger lite höjd och bryter av din scrapbooking.Tyvärr kan jag inte skicka albumen fraktfritt, de kostar 229 kronor och finns att köpa i fysiska butiken. (Vi öppnar 15 mars -14)
Men allt annat kan jag erbjuda, från plastfickor till dekorationer. Det var riktigt roligt det här och jag hoppas att ni tyckte det var skoj att se mina första project life alster.

Här finner ni SN@P! produkter: Oh SN@P!

Kram Lotta

3 kommentarer:

Cattiegirl sa...

Visst är det kul! Håller helt med att det är lättare att börja med 6x8 formatet - gjorde jag oxå med mitt decemberalbum! :-) Hoppas jag kan få bläddra i det i helgen! :-)
Kram
//cattie

La Vikinga sa...

Vad jättefint det blev och de ser välarbetat ut som en "vanlig" LO fast det inte är lika komplicerat!

Louise sa...

Så snyggt och vilket jobb du har lagt ner. Kram