länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

söndag 7 juni 2015

Altring och Dt-träff hos Moa Pyssel

Hej på er!

Hoppas ni haft en trevlig helg, här har solen lyst och igår hade vi nog den första riktiga känningen av en sommarkväll. Satt ute och grillade bra länge och hade riktigt trevligt med familjen.

Idag tänkte jag berätta lite om vad som hände förra helgen när vi i Dt-teamet var iväg till Moa pyssel på träff.

Jag, Louise, hennes dotter Emilia och så Ejja åkte till Linköping redan under fredagen och skulle bo på hotell. Jag anlände först och fick vänta in Louise och Emilia som skulle komma nästan ett par timmar senare och sen fick vi vänta in Ejja som bor bra längre bort. Det var även första gången som vi träffade Ejja IRL men kändes som om vi hade känt henne länge.

När vi gjort oss hemmastadda på hotellrummen och allt valde vi att äta middag på hotellet och ha lite trevligt och passade då givetvis på att prata en hel del pyssel.

På lördagsmorgonen så skulle vi ta pendeltåget till Mantorp där Lotta skulle hämta oss på stationen. En resa som tar högst 20 min och går jättesmidigt. När vi kom fram till Lotta så kom även Johanna samtidigt så det blev ett riktigt kramkalas . Cattie hade ju sovit över från fredagen och hjälpt Lotta att fixa iordning inför träffen.

När vi kom in hade de gjort en bordsplacering och på varje plats hade Lotta lagt ut ett par gåvor till oss. Jag fick en die som är som ett träd, ni kommer få se det senare när jag skapar något fint med det. Sen fick alla en klocka som vi ska altra framöver. Det var både vit och svart klocka och jag fick en vit och den kommer jag idag visa hur jag gjort om då jag inte kunde hålla mig utan var tvungen att sätta fingrarna i.

Även Lotta fick saker givetvis av oss, dels har hon ju fyllt år men sen är hon ju även vår goa och underbara Dt-mama. Alla hade skapat något kort eller liknande med ett tema på klänning. Anledningen var att vi även gav henne en fin sommarklänning att kunna ha nu i sommar.

Sen efter det gick några av oss ut i butiken och började handla medan andra var kvar inne tills vi kom tillbaka. Man var ju tvungen att handla en hel del.

Under dagen blev det ganska mycket färgläggning. Lotta visade och tipsade de som ville och det målades för fulla muggar. Här ser ni Cattie i full koncentration.


Ejja kommer garanterat att fortsätta med copics också för alla gjorde riktigt fina färgläggningar.


Här ser ni bordet där vi satt allihop.


Jag är ju ingen copicfan utan gillar med distresser så jag gjorde en tag under tiden de målade. En tag där jag använde mig av en hel del att det som jag inhandlade under dagen. Bl.a magnolias nya näckrosdie och filmstripsen. Pappret är maja design.


Sen klockan då undrar ni. Ja min klocka var ju vit och så här såg de ut från början.


Jag började med att skruva ner min i bitar  och färglägga med en färg som heter chalk paint och i botten valde jag en i brun nyans. Ovan på det målade jag med en nästan vit nyans och slipade ner på vissa ställen för att få en sliten look.


Efter det hade jag något som heter crackle som jag penslade på och för att få den effekten sen ska man måla ytterligare ett färglager men då jag ville att lite av det bruna slitna skulle lysa igenom på sina ställen så hade jag i lite vatten.


Det var första gången jag testade det men tyckte det blev fräckt. Avslutningsvis använde jag mig av dark wax för att få en mer gammal och sliten look. vaxet är ju även för att det ska bli tåligare och det finns i ljus som inte ger någon färg och så denna mörka.

Lite lerfigurer i form av bin fick vara med. Sen hade jag ett par vingar här hemma som jag valde att sätta dit med tillsammans med lite spets och en passande charm.
Bina är även de målade med chalkpaint och dark wax på. Vingarna hade jag endast dark wax på.


Här ser ni klockan i sin helhet.
 

Hoppas nu att ni får en fortsatt trevlig helg och att sommaren kommer med sin värme snart och att ni fortsätter följa oss framöver.


Kram Pia Puma

3 kommentarer:

Lotta sa...

Åh vilken underbart rolig läsning Pia!! Tusen tack. Och jisses så snygg klockan blev!! Helt fantastiskt snygg! Det märktes att det var en uppgift som passade som handen i handsken för dig!! Hehe, det är värre för mig... har noll idéer! :) kram Mama

Cattiegirl sa...

Vilket fint inlägg Pia - och helt galet läcker klocka!
Här inväntar jag att Den Stora KlockAltrings Inspirationen skall överskölja mig...:-)
Kraaaam

Eivor Larsson sa...

Din klockar är sååå fin! Vacker och fina detaljer! Svinsnygg ;)
Jag laddar för att få inspiration och idéer!!

Tack för inspirationen!!
KRAM från mig,
Ejja