länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

torsdag 21 april 2016

Livet

Hej!
Många torsdagar har jag, Jojo, varit borta från bloggandet. Kanske har någon lagt märke till detta och undrat vart jag tagit vägen?
Kan bara säga att jag har haft en tuff tid då hela familjen åkte på magsjuka som inte ville ge med sig och i samband med detta blev min mormor dålig och inlagd på sjukhuset.
Det började med att vi trodde att hon blivit dement men visade sig att en pneumokockbakterie hade utvecklats till lunginflammation som gått vidare till blodförgiftning och tillslut även övergick till vätska i lungorna. Tyvärr kunde inte vi eller läkarna göra något. Jag miste min underbara mormor. (Det är fortfarande känslomässigt jobbigt att skriva och prata om detta, så jag sitter just i skrivandets stund och torkar tårarna)
Men hon hade helt otroliga läkare och sjuksköterskor med empati runt sig! En sjuksköterska jobbade här i men bor i stora staden. Denna tjej på 25 år satt med min mormor 30 min varje eftermiddag efter att hon avslutat sina långa pass, när läkarna berättade att mormorsliv inte kommer gå att rädda blev även hon tagen.

Till alla som tog hand om mormor ville min mamma att jag skulle göra ett kort!
Detta kort gjordes innan vi visste hur utgången skulle bli. Min mormor var rädd för döden så därför kände jag att ett helsvart kort var fel att göra. Utan att skapa i färg som hon älskar.

Jag har använt mig utav ostduk gillar jag att använda då det blir lite mer "mystiskt" och tar bort lite av det skarpa/raka  som det ibland kan kännas i kort. Härliga Doilies kan jag aldrig få nog av och som tur är har Moa Pyssel några olika! Den jag använde till detta kort var Dovercrafts doilies 40 st för 39 kr och fri frakt! Jag tycker det är ett måste att ha det hemma!

Som vanligt fick det bli många blommor på kortet då mormor min älskade blommor. Använde några av Whimsy stamps - Tickets stämplar!
Då det kändes som något saknades så bestämde jag mig för en inramning med hjälp utav Wood lasercut(just denna är för tillfället slutsåld).Denna sjuksyster som tagit hand om min mormor så bra skulle just denna dag precis den tiden då mormor somnade in åka hem till Stockholm. Min mamma hann aldrig tacka denna tjej för den empati hon visat och för att hon tagit hand om min mormor så bra, så därför fick jag i uppgift att göra mitt livs svåraste och jobbigaste kort.
Detta kort tog flera veckor att göra fast det inte ser ut att ha tagit så mycket tid. Men ibland måste saker och ting ta tid. Det var även en del bearbetning och känslor som fanns med för min del och inte "bara ett kort". Jag har sådana underbara vänner som erbjöd sig att göra ett kort som vi kunde ge bort. Men jag tackade nej, detta var något jag själv måste göra trots att jag vet hur fina kort de gör! <3

Jag hade inte direkt något papper som jag kände passade så jag gjorde ett med embossingfolder och därefter inka gold! Inka gold är ju fantastiskt att jobba med och när inget annat passar så passar det alltid med inka gold! Ramen kommer ifrån Prima (fysiska butiken) och är först målad med vit hobbyfärg och därefter självklart torrborstad med inka gold där på! Fjärilarna har jag gjutit med Martha stewarts underbara papperslera (på väg in efter slutförsäljningen). Dessa fjärilar fick även lite torrborstad inka gold på sig.
Hjärtat är också av papperslera men då jag inte hade någon rosa inka gold som jag ville ha så använde jag mig utav tutorialen jag gjorde för nästan 1 år sedan med artist pigment pulver. Ett pulver som man kan ha till så underbart mycket! Jag färgade också in vitt seam binding band med dessa pulver och är så nöjd med resultatet! Kan varmt rekommendera att testa detta! man kan inte sluta! Och nu när mormor fick somna in så tog skapandet så lång tid och jag fick börja med små lättare saker så som att färga in band!

Här är endel utav färgerna jag gjorde med hjälp utav olika artist pigment pulver!

För er som nu blev väldigt sugen på inka gold och vill köpa en burk håll utkik i Moa Pyssels inspirationsgrupp där kommer en förbeställning tas upp framöver! <3

Kram på er alla och kom ihåg livet och ta vara på den! <3

Jojo


1 kommentar:

Susanne sa...

Vad fint du skriver om din Mormor! Och vad fina kort du gjort!