länklista

  HemOm ossDesign TeamKontakta ossFAQ  

torsdag 19 december 2013

Vackraste stjärnan

Hejsan!

När Linda gjorde en stjärna och inspirerade oss med förra veckan kom jag på att jag har en dies som används till att göra vackra stjärnor för oss som inte har tålamod att sitta och klippa själva! (eller har otåliga barn, som jag, som gjorde den här tillsammans med Emma) Och jag har tänkt testa den så många gånger och så tog jag då äntligen tid när jag och Emma varit förkylda men var på bättringsvägen.

Så här gjorde vi:

Den här diesen använde vi! Den finns här: XCut

Och så skar vi ut sex rutor med den. Man kan göra sin stjärna med fem eller sex rutor, det blir bäst.

Sedan lade jag en penna i diagonalen, du ser diagonalen tydligt på diesen. Jag snurrade rutan runt pennan och så började jag vika flikarna åt olika håll. Den innersta fliken uppåt, nästa nedåt etc.

Sedan hade vi inte tid att vänta på klister som skulle torka så jag tog häftapparaten och häftade ihop dem. Så är det med barn och julkalendern som snart skulle börja! :)

Och violá:


Emma blev eld och lågor över hur fin den blev till slut. Den hänger nu i hennes rum.

Dessa rutor kan man klippa ut för hand och göra mer jobb runt, men kanske att det passar bäst att göra själv utan barn då.... *min anmärkning. Det var så Linda hade gjort, för hand. Hon kommer visa en tutorial senare när hon är tillbaka i bloggen.

Ps, man kan göra den ännu finnare med att klistra på något motiv i mitten, en stor blomma, snöflinga etc. Och så kan man förstås använda mönsterpapper. Det här pappret är billigare så jag använde det till att testa när jag inte visste slutresultatet. 

Material från Moa Pyssel:

Må så gott i julpysslet! Kram Lotta


3 kommentarer:

Louise sa...

Så vackert och fin stjärna. Kram Louise

Anonym sa...

wow va snygg, förstår att hon är stolt.

Cattiegirl sa...

Verkligen häftig! Bara ni fortsätter nu när ni är igång - passa på å gör en hel kartong med fina stjärnor som ni kan sälja på julmarknaden nästa år!!! :-)
Kraaaam